Kooktijd
30 minutenSpaghetti met verse tomatensaus
Kinderen zijn gek op spaghetti met tomatensaus! De meeste kinderen eten verse tomatensaus met plezier. Het fijne is dat je er makkelijk nog wat extra groente in kunt verstoppen. Dit basisrecept is genoeg voor 1 liter verse tomatensaus. Het restant vries je gewoon in voor een volgende keer!
Voor
1 liter sausNiveau
MakkelijkRecept
- Ontvel eerst de tomaten. Maak daarvoor met een mesje boven en onder in iedere tomaat een ondiep kruisje. Kook de tomaten in 10 seconden in een grote pan water. Dompel ze daarna onder in een bak met koud water. Dan kun je makkelijk het velletje eraf halen.
- Snijd de tomaten in kwarten. Je kunt het binnenste deel met de zaadjes gebruiken, maar als je kinderen absoluut niet van pitjes houden, kun je die beter eruit schrapen. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
- Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel en paprika in kleine stukjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een hoge pan. Fruit eerst de ui en knoflook 1 minuut. Fruit dan de wortel en paprika enkele minuten en voeg tot slot de tomaten toe.
- Laat de saus op laag vuur 15 minuten pruttelen. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg naar smaak peper, zout en eventueel wat Italiaanse kruiden toe. Pureer de tomatensaus als je dat wilt. Vind je de saus te dik? Voeg dan een scheutje water toe.
- Serveer de spaghetti met tomatensaus. Lekker met geraspte kaas!
Tips
* Andere groenten zijn – al dan niet gepureerd – ook lekker in deze saus. Met tomatensaus kun je eindeloos variëren!
* Natuurlijk ook heel lekker met gehakt erdoor! Bak 300 g gehakt rul, kruid met peper en zout en roer ongeveer 1/2 liter van de tomatensaus erdoor.
* Verse tomatensaus kun je perfect invriezen! Ideaal voor een volgende keer, als je even geen tijd hebt maar toch iets gezonds wilt serveren.
Wat maak je nog meer met tomatensaus? Lees snel onze blog over verse tomatensaus!