Spaghetti met verse tomatensaus

Kinderen zijn gek op spaghetti met tomatensaus! De meeste kinderen eten verse tomatensaus met plezier. Het fijne is dat je er makkelijk nog wat extra groente in kunt verstoppen. Dit basisrecept is genoeg voor 1 liter verse tomatensaus. Het restant vries je gewoon in voor een volgende keer!

Kooktijd

30 minuten

Voor

1 liter saus

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Ontvel eerst de tomaten. Maak daarvoor met een mesje boven en onder in iedere tomaat een ondiep kruisje. Kook de tomaten in 10 seconden in een grote pan water. Dompel ze daarna onder in een bak met koud water. Dan kun je makkelijk het velletje eraf halen.
  2. Snijd de tomaten in kwarten. Je kunt het binnenste deel met de zaadjes gebruiken, maar als je kinderen absoluut niet van pitjes houden, kun je die beter eruit schrapen. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  3. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel en paprika in kleine stukjes.
  4. Doe een scheutje olijfolie in een hoge pan. Fruit eerst de ui en knoflook 1 minuut. Fruit dan de wortel en paprika enkele minuten en voeg tot slot de tomaten toe.
  5. Laat de saus op laag vuur 15 minuten pruttelen. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Voeg naar smaak peper, zout en eventueel wat Italiaanse kruiden toe. Pureer de tomatensaus als je dat wilt. Vind je de saus te dik? Voeg dan een scheutje water toe.
  7. Serveer de spaghetti met tomatensaus. Lekker met geraspte kaas!

Tips

* Andere groenten zijn – al dan niet gepureerd – ook lekker in deze saus. Met tomatensaus kun je eindeloos variëren!
* Natuurlijk ook heel lekker met gehakt erdoor! Bak 300 g gehakt rul, kruid met peper en zout en roer ongeveer 1/2 liter van de tomatensaus erdoor.
* Verse tomatensaus kun je perfect invriezen! Ideaal voor een volgende keer, als je even geen tijd hebt maar toch iets gezonds wilt serveren.

Wat maak je nog meer met tomatensaus? Lees snel onze blog over verse tomatensaus!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij