Verse pizza margherita

Lekker, pizza! En makkelijk om met allerlei beleg ieders favoriet te maken. Natuurlijk hartstikke leuk voor kinderen om zelf het deeg uit te rollen en eigen pizza’s te beleggen, bijvoorbeeld tijdens een feestje!

Kooktijd

45 minuten

Voor

4 personen

Niveau

Gemiddeld

Recept

  1. Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kneed goed tot het soepel is en zet het afgedekt weg om te rijzen.
  2. Verwarm de oven voor tot 220 graden.
  3. Maak de tomatensaus. Fruit de knoflook, voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe. Laat even doorkoken.
  4. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  5. Als je deeg voldoende gerezen is (liefst verdubbeld), kun je het verder verwerken. Bestrooi je werkblad met wat bloem en verdeel het deeg in het aantal porties dat je wilt. Van deze hoeveelheid kun je bijvoorbeeld 2 grote en 2 kleine pizza’s maken, of 2 plaatpizza’s. Rol het deeg uit tot de gewenste dikte.
  6. Leg het deeg op bakplaten met bakpapier. Beleg met saus en mozzarella en schuif in de oven. Dunne pizza’s zijn in ongeveer 10 minuten klaar.

Idee

Uiteraard kun je deze pizza als basis gebruiken en verder beleggen met de heerlijkste ingrediënten! Houdt je kind niet zo van groente? Verwerk er wat in de saus. Fruit bijvoorbeeld met de knoflook wat Italiaanse roerbakgroenten mee en laat met de gezeefde tomaten doorkoken tot het gaar is. Pureer het daarna glad.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij