Groenteburgers

Even geen vlees, met deze burger vol groenten! Een echt hamburgerbroodje maakt het helemaal af. Met minibolletjes ook een leuk hapje op een feestje!

Kooktijd

30 minuten

Voor

4 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Maak de kikkererwten, doperwten, wortel, maïs, havermout, paneermeel en eieren fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Het hoeft niet helemaal glad te worden, maar klein genoeg om stevige burgers van te maken. Strooi er wat zout en peper over.
  2. Verdeel het mengsel in 4 porties. Maak er eerst balletjes van en druk dan plat tot een burger. Bestrooi licht met wat bloem.
  3. Bak de burgers in olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Rooster intussen de gehalveerde hamburgerbroodjes. Dit kan in een ruim broodrooster, onder de grill of even in de koekenpan of grillpan.
  4. Als de burgers klaar zijn, leg je ze tussen de broodjes. Serveer met een sausje naar keuze!

Idee

Denk je dat je kinderen nog meer groente lusten? Kleed dan je broodje aan met plakjes tomaat, komkommer, augurk, sla, paprika – en alles wat verder nog in de smaak valt. Of schuif de burger nog even onder de grill met een plakje kaas voor een cheeseburger.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij