blog verse tomatensaus leuke recepten kinderen

Recepten met verse tomatensaus

blog leuke recepten kinderen verse tomatensaus

Recepten met verse tomatensaus zijn altijd een hit bij kinderen! En wat nou zo fijn is voor ouders: je kunt er lekker veel groenten in (ver)stoppen én je kunt de saus voor meerdere keren maken en bewaren in de vriezer. Maak eerst het basisrecept voor een lekkere verse tomatensaus en kies daarna een lekker gerecht om het bij te gebruiken! (De hoeveelheden voor deze recepten met verse tomatensaus zijn gebaseerd op 2 normale en 2 kleine eters.)

Wat maken we?

Basisrecept tomatensaus
Spaghetti bolognese
Kipgehaktballetjes met tomatensaus
Pizza
Lasagne bolognese

Basisrecept tomatensaus

INGREDIËNTEN
Voor 1 liter tomatensaus:
1 kg tomaten (of 750 g gezeefde tomaten, begin dan bij stap 3)
scheutje olijfolie
1 teentje knoflook
1 uitje
1 grote wortel
1/2 rode paprika
peper en zout

RECEPT
1. Ontvel eerst de tomaten. Maak met een mesje boven en onder in iedere tomaat een ondiep kruisje. Kook de tomaten in 10 seconden in een grote pan water. Dompel ze daarna onder in een bak met koud water. Dan kun je makkelijk het velletje eraf halen.
2. Snijd de tomaten in kwarten. Je kunt het binnenste deel met de zaadjes gebruiken, maar als je kinderen absoluut niet van pitjes houden, kun je die beter eruit schrapen. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
3. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel en paprika in kleine stukjes.
4. Doe een scheutje olijfolie in een hoge pan. Fruit eerst de ui en knoflook 1 minuut. Fruit dan de wortel en paprika enkele minuten en voeg tot slot de tomaten toe.
5. Laat de saus op laag vuur 15 minuten pruttelen.
6. Voeg naar smaak peper en zout toe. Pureer de tomatensaus als je dat wilt. Vind je de saus te dik? Voeg dan een scheutje water toe.

Tips
* Andere groenten zijn – al dan niet gepureerd – ook lekker in deze saus. Met tomatensaus kun je eindeloos variëren!
* Deze saus kun je perfect invriezen! Ideaal als je even geen tijd hebt.


Spaghetti bolognese

blog leuke recepten kinderen verse tomatensaus spaghetti bolognese

RECEPT
Deze klassieker kan natuurlijk niet missen! Kook 300 g spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak 300 g rundergehakt rul in de boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg tot slot 1/2 liter van de verse tomatensaus toe en warm goed door. Giet de spaghetti af. Serveer de pasta met geraspte kaas.


Kipgehaktballetjes met tomatensaus

blog leuke recepten kinderen verse tomatensaus spaghetti kip

RECEPT
Ook zo’n favoriet van kinderen: gehaktballetjes in tomatensaus! Voor de variatie maken wij hem met kip. Snijd 350 g kipfilet en 2/3 van een bol mozzarella zeer fijn. Doe samen in een schaal. Voeg 1 ei, 7 eetlepels paneermeel, peper en zout toe. Kneed door elkaar tot een stevig mengsel. (Is het nog te nat? Voeg dan nog wat paneermeel toe.) Draai hier zo’n 20 balletjes van. Deze bak je in een koekenpan met boter 10 minuten, tot ze gaar en bruin zijn. Kook intussen 300 g pasta naar keuze en warm 1/2 liter tomatensaus op.

De leuke rolvork hebben we in roze en blauw.


Pizza

blog leuke recepten kinderen verse tomatensaus pizza

RECEPT
Pizza, dat lusten de meeste kinderen wel! Leuk ook om te beleggen met alles wat jouw kind lekker vindt. Wil jouw kind het liefst een pizza met alleen tomatensaus en kaas? Maak die dan eens met deze tomatensaus. Zit er toch nog wat groente op verstopt. Maak een dunne pizzabodem op kinderformaat. Die kun je vormen van kant-en-klaar pizzadeeg of helemaal zelf kneden van pizzadeeg of wittebrooddeeg. Besmeer vervolgens royaal met de verse tomatensaus. Leg er plakjes mozzarella op. Als je wilt kun je nu nog ander beleg naar keuze op de pizza toevoegen (salami, ham, ananas, champignons). Sluit af met geraspte kaas. Je bakt de pizza in een hete oven van 220 graden in ongeveer 10 minuten gaar.


Lasagne bolognese

blog leuke recepten kinderen verse tomatensaus lasagne

RECEPT
Lasagne is ook heerlijk met zo’n volle tomatensaus. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Bak 350 g rundergehakt rul en roer ca 1/2 liter verse tomatensaus erdoor. Vervolgens ga je de lasagne opbouwen. Een laag saus, lasagne, saus, lasagne, etcetera. Plaats in het midden van de lasagne tussen twee lasagnebladen een laag van 75 g crème fraîche met 50 g geraspte jonge kaas erover. Als toplaag sluit je ook af met deze combinatie: 125 g crème fraîche met 150 g geraspte jonge kaas. Dek af met aluminiumfolie en bak de lasagne ongeveer 30 minuten. Wil je een beetje kleur erop? Haal dan 5 minuten voor het einde van de baktijd het folie eraf.


recepten download ebook gratis

Gratis e-book Koken met kinderen

Houd jij van koken en bakken met kinderen? Dan ben je bij De kinderkookshop aan het goede adres! Want hier vind je vele leuke recepten voor kinderen! Behalve kindvriendelijk zijn ze gewoon lekker voor het hele gezin – wel zo handig. En we hebben ook een superleuk e-book met kinderrecepten voor je, helemaal gratis! Eet smakelijk!


,

Nog geen reacties.

Geef een reactie