Kooktijd
30 minutenSpaghetti bolognese
Spaghetti bolognese is natuurlijk een klassieker voor kinderen! Er zijn maar weinig kinderen die dat niet lusten. Uiteraard het allerlekkerst als je de saus zelf maakt – en zoveel werk is dat helemaal niet. Kijk ook eens bij onze andere leuke recepten voor kinderen!
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Ontvel eerst de tomaten. Maak met een mesje boven en onder in iedere tomaat een ondiep kruisje. Kook de tomaten 10 seconden in een grote pan water. Dompel ze daarna onder in een bak met koud water. Dan kun je makkelijk het velletje eraf halen.
- Snijd de tomaten in kwarten. Je kunt het binnenste deel met de zaadjes gebruiken, maar als je kinderen absoluut niet van pitjes houden, kun je die beter eruit schrapen. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
- Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel en paprika in kleine stukjes.
- Doe een scheutje olijfolie in een hoge pan. Fruit eerst de ui en knoflook 1 minuut. Fruit dan de wortel en paprika enkele minuten en voeg tot slot de tomaten toe.
- Laat de saus op laag vuur 15 minuten pruttelen.
- Voeg naar smaak peper en zout toe. Pureer de tomatensaus als je dat wilt. Vind je de saus te dik? Voeg dan een scheutje water toe.
- Kook 300 g spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak 300 g rundergehakt rul in de boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg tot slot 1/2 liter van de verse tomatensaus toe en warm goed door. Giet de spaghetti af. Serveer de pasta met geraspte kaas.
Tip
Maak meteen wat extra tomatensaus! Bewaar hem 3 dagen in de koelkast of vries hem in porties in. Meer ideetjes wat voor gerechten je met tomatensaus kunt maken vind je in de blog!