Kooktijd
10 minutenZoete popcorn
Heerlijk, een bakje zoete popcorn! Een leuke traktatie maar natuurlijk ook gewoon een lekkere snack voor thuis voor de kinderen. Met dit recept makkelijk zelf gemaakt in een diepe pan met deksel!
Voor
ca 4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Neem een diepe pan met deksel, bijvoorbeeld een oude wok. Giet de zonnebloemolie erin en laat op hoog vuur heet worden.
- Strooi de maïskorrels in de pan, met de suiker eroverheen. Doe de deksel erop en schud even.
- Zodra je de eerste *pop* hoort, zet je het vuur iets lager, naar middelhoog. Zet het deksel iets schuin op de pan, zodat de stoom kan ontsnappen. Schud geregeld.
- Stopt het *poppen* ? Zet het vuur uit en doe de (bloedhete!) popcorn over in een kom. Het is belangrijk om dit meteen te doen, anders kan de suiker alsnog verbranden. Als de popcorn iets is afgekoeld, roer je er nog even met je handen of een lepel doorheen om de popcorn los van elkaar te maken.
Traktatie?
Ga je de popcorn uitdelen? Deze hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 4 bakjes popcorn. Als je het leuk vindt, kun je in de laatste stap van het recept nog discospikkels over de hete popcorn heen strooien. Even schudden, zodat de spikkels her en der blijven plakken.