Zandkoekjes

Recept voor zandkoekjes. Met leuke vormpjes en rolfondant tover je ze ook zo om in schattige traktaties. Zelf koekjes bakken blijft favoriet bij kinderen!

Kooktijd

60 minuten

Voor

veel koekjes

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, ei en de boter in een kom. Kneed tot een stevig deeg. Rol tot een bal en laat een halfuurtje in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Stuif wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. En dan komt het leukste deel (op het opeten na): steek de vormpjes uit in een leuke vorm.
  3. Vet een bakplaat in of leg er een vel bakpapier op en leg de koekjes erop. Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven.

Versieren

Hierna begint het grote versieren! Het makkelijkst is wat glazuur te maken van 125 gram poedersuiker en een scheutje water. Roer dit met een vork door elkaar tot een glad mengsel. Besmeer de koekjes ermee en plak zo alle versiering vast die je maar wilt, van sprinkels tot uitgerolde en uitgestoken fondant. Decoratiepennen (gewoon te koop in de supermarkt) zijn ook heel leuk om mee te versieren!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij