Kooktijd
60 minutenZandkoekjes
Recept voor zandkoekjes. Met leuke vormpjes en rolfondant tover je ze ook zo om in schattige traktaties. Zelf koekjes bakken blijft favoriet bij kinderen!
Voor
veel koekjesNiveau
MakkelijkRecept
- Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, ei en de boter in een kom. Kneed tot een stevig deeg. Rol tot een bal en laat een halfuurtje in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Stuif wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. En dan komt het leukste deel (op het opeten na): steek de vormpjes uit in een leuke vorm.
- Vet een bakplaat in of leg er een vel bakpapier op en leg de koekjes erop. Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven.
Versieren
Hierna begint het grote versieren! Het makkelijkst is wat glazuur te maken van 125 gram poedersuiker en een scheutje water. Roer dit met een vork door elkaar tot een glad mengsel. Besmeer de koekjes ermee en plak zo alle versiering vast die je maar wilt, van sprinkels tot uitgerolde en uitgestoken fondant. Decoratiepennen (gewoon te koop in de supermarkt) zijn ook heel leuk om mee te versieren!