ijs maken yoghurt fruit

Yoghurtijs

Gezond, lekker en snel gemaakt – wat wil je nog meer? Je hebt voor dit recept geen ijsmachine nodig, wel een goede blender of keukenmachine. Dit yoghurtijs is het lekkerst om meteen op te eten (maar dat vinden de kinderen vast geen probleem)!

Ingrediënten

250 g bevroren fruit, in dit geval gemengd zomerfruit
200 ml halfvolle yoghurt
4 el honing

Recept

1 Doe alle ingrediënten in de kom van de blender of keukenmachine. Zet hem op de middelste stand. Pureer tot je de gewenste dikte hebt. Proef even of je het ijs zo zoet genoeg vindt, anders voeg je nog wat extra honing toe en mix je het nog eenmaal door.
2 Eet je het ijs direct op? Gelijk heb je! Wil je het toch liever bewaren? Dat kan ook. Je zet hem gewoon terug in de vriezer, haalt hem er een halfuur voor je hem wilt eten uit en zet hem in de koelkast om op de juiste temperatuur te komen.

Idee

Je kunt bevroren fruit zo in de supermarkt kopen maar je kunt natuurlijk ook je eigen verse fruit invriezen. Laat het dan wel 24 uur goed opvriezen voor je het gebruikt.