recept kind gezond cupcake wortel

Wortelmuffins

Ja, het is echt lekker: wortel in de muffins! En de extra vitamientjes zijn natuurlijk mooi meegenomen. Lekker voor de lunch, als tussendoortje of als voorgerecht. Ook handig in de Sinterklaastijd, als je wat wortels over hebt misschien!

Ingrediënten

200 g geraspte wortel
175 g witte basterdsuiker
2 eieren
90 ml zonnebloemolie
150 g bloem
1 tl bakpoeder
zout

Recept

1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
2 Meng de wortel, suiker, eieren, zonnebloemolie en zout. Voeg bloem en bakpoeder toe en roer tot een glad beslag.
3 Verdeel het mengsel over 8 vormpjes in een muffinvorm of over 8 losse cupcakevormpjes. Bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn (prik in een muffin, de prikker moet er droog uit komen).
4 Laat de muffins 10 minuten in de vorm afkoelen.

Idee

Versier de muffins na bakken nog met een heerlijke topping. Meng 150 gram verse roomkaas, 100 gram zachte roomboter, 180 gram poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker. Breng aan met een spuitzak of met een lepel. Druk er tot slot nog een walnoot op.