Wortelchips

Lekker, chips! En ja, van wortel zijn ze ook lekker! Ze worden het knapperigst als je ze bakt in de olie, dus echt gezond zijn ze natuurlijk nog steeds niet. Maar wel heel leuk om kinderen te laten zien dat chips niet in de supermarkt ‘groeien’ maar gewoon gemaakt worden van groenten!

Kooktijd

25 minuten

Voor

1 kom

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Schaaf of snijd de winterwortel in zo dun mogelijke plakjes. Hoe dunner de plakjes, hoe knapperiger de chips!
  2. Verwarm de olie in een steelpannetje. Laat goed heet worden, de olie is warm genoeg als je er een stukje brood in laat vallen en de olie begint te bruisen.
  3. Bak de wortelchips in verschillende porties tot ze bruin worden.
  4. Schep de chips uit de pan op keukenpapier en laat goed uitlekken en afkoelen. Bestrooi met zout.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij