Vislasagne met spinazie en wortel

Mmmm, een recept voor lekker zachte lasagne met kindvriendelijke groenten. Lekker voor groot en klein. En leuk om samen met de kinderen de lasagne te stapelen!

Kooktijd

60 minuten

Voor

4 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor de lasagne heb je ontdooide spinazie à la crème nodig. Zet hem bijvoorbeeld enkele minuten op de laagste stand in de magnetron en laat verder op het aanrecht ontdooien.
  2. Maak de saus. Smelt de boter in een steelpannetje en roer de bloem daardoorheen. Laat even garen. Voeg eerst een scheutje melk toe en roer goed om de roux op te lossen. Voeg dan de rest van de melk toe en roer goed. Voeg een half visbouillontablet toe en laat zachtjes koken tot de gewenste dikte. Niet vergeten geregeld te roeren!
  3. Nu gaan we stapelen! Eerst vet je de ovenschaal in. Dan leg je de eerste twee bladen naast elkaar. Bestrijk met de helft van de spinazie. Dan leg je de volgende bladen erop. Die bestrijk je eerst met crème fraîche en vervolgens leg je de helft van de wortels erop. Dan weer twee bladen. Daarop komt de vis, met wat peper en zout. Dan weer bladen, crème fraîche, wortel. En bladen, spinazie, bladen. Ja, je bent er! Giet de saus over de lasagne.
  4. Schuif de lasagne in de oven. Na 30-35 minuten is hij heerlijk zacht!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij