Kooktijd
60 minutenVislasagne met spinazie en wortel
Mmmm, een recept voor lekker zachte lasagne met kindvriendelijke groenten. Lekker voor groot en klein. En leuk om samen met de kinderen de lasagne te stapelen!
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor de lasagne heb je ontdooide spinazie à la crème nodig. Zet hem bijvoorbeeld enkele minuten op de laagste stand in de magnetron en laat verder op het aanrecht ontdooien.
- Maak de saus. Smelt de boter in een steelpannetje en roer de bloem daardoorheen. Laat even garen. Voeg eerst een scheutje melk toe en roer goed om de roux op te lossen. Voeg dan de rest van de melk toe en roer goed. Voeg een half visbouillontablet toe en laat zachtjes koken tot de gewenste dikte. Niet vergeten geregeld te roeren!
- Nu gaan we stapelen! Eerst vet je de ovenschaal in. Dan leg je de eerste twee bladen naast elkaar. Bestrijk met de helft van de spinazie. Dan leg je de volgende bladen erop. Die bestrijk je eerst met crème fraîche en vervolgens leg je de helft van de wortels erop. Dan weer twee bladen. Daarop komt de vis, met wat peper en zout. Dan weer bladen, crème fraîche, wortel. En bladen, spinazie, bladen. Ja, je bent er! Giet de saus over de lasagne.
- Schuif de lasagne in de oven. Na 30-35 minuten is hij heerlijk zacht!