Kooktijd
35 minutenVis-venkelschotel met pasta
Weer een heerlijk zacht visgerecht met verstopte groente! Deze ovenschotel maak je met een zachte venkelsaus, witvis en een pasta als basis. Houden de kinderen meer van aardappelpuree? Geen probleem, dat kun je ook als basis nemen. Dit recept kun je ook makkelijk vooraf klaarzetten (tot een dag van tevoren), zodat je hem alleen nog in de oven hoeft te schuiven!
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de venkel in stukjes. Fruit ze even in de olijfolie aan in een steelpannetje. Giet dan de room erbij en laat 10 minuten pruttelen.
- Kook intussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Houd hem wel mooi stevig omdat hij ook nog in de oven gaat, dus kook hem al dente!
- Vet 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote ovenschotel in met olijfolie. Dep de vis droog. Verdeel in grote stukken en kruid eventueel met peper en zout.
- Giet de pasta af. Pureer de venkel met een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap.
- Ga nu de schaaltjes vullen. Eerst pasta, dan vis, dan royaal saus. Daarbovenop sprenkel je de geraspte kaas en de paneermeel.
- Zet de ovenschotel(s) 15 minuten in de oven. Mmmm, eet smakelijk!