Eierkoeken

De meeste kinderen zijn er gek op: eierkoeken! Met dit supersimpele
recept maak je ze zelf. Een lekker luchtig tussendoortje – gezonder dan gewone koeken! Ook heel fijn voor veel kinderen: ze zijn koemelkvrij!

Kooktijd

25 minuten

Voor

8-10 stuks

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren met de suiker zo luchtig mogelijk in een vetvrije kom (je maakt een kom vetvrij met een paar druppels citroensap op een keukenpapiertje). Om er lekker veel lucht in te krijgen, ben je wel een paar minuutjes aan het kloppen met een garde.
  3. Schep voorzichtig met een spatel het zelfrijzend bakmeel, het citroensap en het zout door het eiermengsel.
  4. Pak 2 bakplaten en bekleed ze met bakpapier. Leg per bakplaat 4 of 5 hoopjes van 1 volle eetlepel. Houd genoeg afstand van elkaar.
  5. Plaats de bakplaten in de oven. Je bakt de eierkoeken in 12-14 minuten. Wissel de platen halverwege even om in de hoogte in de oven. De eierkoeken zijn klaar als de randen een beetje bruin worden; de rest van de eierkoek mag nog bleek zijn. Bak de eierkoeken niet langer dan 12-14 minuten, dan worden ze droog!

Neem ook eens een kijkje bij onze recepten voor gewone koekjes.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij