Kooktijd
60 minutenVerse pasta
Het lijkt misschien ingewikkeld, zelf pasta maken, maar het valt echt reuze mee… Heel leuk ook om samen met kinderen te doen! Met dit recept kun je ook vele verschillende varianten maken, zowel qua deeg als qua vorm. Niet te vergelijken met gedroogde pasta’s; zelfs verse pasta’s uit de winkel verliezen het van deze homemade variant!
Voor
4 portiesNiveau
GemiddeldRecept
- Doe de bloem in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. In het midden breek je de eieren en voeg je de olijfolie en het zout toe.
- Meng (met de hand of met een vork) voorzichtig steeds een beetje bloem door het kuiltje. Ga langzaam door tot alle bloem is opgenomen.
- Bestuif je werkblad met wat bloem. Kneed hier het deeg op tot het een mooi, soepel deeg is. Is het te droog, dan voeg je wat olie toe; is het te vochtig, dan voeg je wat bloem toe.
- Vorm een bal van het deeg. Laat het afgedekt een halfuur rusten buiten de koelkast.
- En dan begint het draaien! Maak kleine porties van het deeg en rol ze met de deegroller vast wat plat. Haal ze vervolgens door de pastamachine, tot je de gewenste dikte hebt. Je begint bij de grofste stand en verzet de pastamachine steeds een tikje.
- Als je de juiste dikte hebt bereikt, vorm je de pasta tot… wat je wilt! Spaghetti, lasagnevellen, rondjes die je nog gaat vullen – het is aan jou. Bewaar de pasta losjes neergelegd in de koelkast tot je hem gaat gebruiken.
- Bereid de pasta. Het hangt af van de dikte hoe lang dat duurt, maar verse pasta is in enkele minuten al klaar! Serveer hem zoals je zelf wilt, maar verse pasta is van zichzelf al zo lekker dat lichte toevoegingen al genoeg zijn voor een heerlijke maaltijd!
Idee
Het is heel eenvoudig om leuke varianten op de pasta te maken als je het deeg zelf maakt. Kneed wat zeer fijngesneden kruiden door het deeg , zeer goed uitgelekte en fijngesneden spinazie of wat tomatenpuree. Let erop dat als je een vochtig ingrediënt toevoegt, je wat vocht (olijfolie) weglaat.