Kooktijd
15 minutenAppelmoes
Appelmoes is zo makkelijk om te maken! Het is vers, suikervrij, gezond, lekker, je kunt het bewaren en je maakt het in dezelfde tijd dat je je aardappeltjes bakt… Enig idee waarom je nog van die potten uit de supermarkt zou kopen? Ouderwets lekker recept waar de kinderen blij mee zijn!
Voor
1 komNiveau
MakkelijkRecept
- Schil de appels. Ontdoe ze van de klokhuizen en snijd in 8 partjes.
- Zet op het vuur met een laagje water. Kook in 10 minuten de appels zacht. Het water is dan nagenoeg verdampt.
- Pureer de appels voor een geheel gladde appelmoes. Wil je hem wat steviger, als een appelcompote? Dan is prakken met een vork genoeg. Als je wilt kun je nog wat kaneel of citroensap toevoegen, maar veel kinderen hebben hun appelmoes het liefst puur!
Bewaren
Hoe lang wil je de appelmoes bewaren? In de koelkast blijft hij goed afgedekt een week goed.
Wil je hem langer bewaren? Kook dan enkele potten en deksels 5 minuten uit in een pan water. Zet de schone potten omgekeerd op een schone theedoek te drogen. Schep de hete appelmoes erin, draai het deksel er goed stevig op en zet de pot omgekeerd neer. Eenmaal afgekoeld is de appelmoes vacuum verpakt en blijft hij op een koele, donkere plek wel maanden goed. Maak meteen een grote hoeveelheid, dan kun je even vooruit!