Kooktijd
50 minutenVegetarische lasagne met courgette
Vegetarische lasagne met courgette valt ook bij kinderen in de smaak! De courgette is prima verstopt en in de tomatensaus kun je nog meer groenten kwijt. Lekker fris én makkelijk met crème fraîche in plaats van bechamelsaus.
Voor
4 portiesNiveau
GemiddeldRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Roerbak de Italiaanse groenten 2 minuten in de olijfolie een diepe pan. Voeg daarna de gezeefde tomaten toe en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen. Vet intussen een ovenschaal in, wij gebruikten een vierkante, met 2 rechthoekige bladen naast elkaar. Haal het kapje aan de boven- en onderkant van de courgette af en schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken.
- Pureer de saus, als je dat wilt. Breng op smaak met peper en zout.
- Nu kun je de lasagne gaan opbouwen. Begin met een dun laagje saus op de bodem. Dan een laag lasagne, met saus. Leg daarop 1/4 van de courgette. Herhaal deze laag en dek af met lasagnebladen. Dan een laag crème fraîche met geraspte kaas (gebruik van beide de helft). Dan weer 2 lagen met lasagne en courgette en dek af met lasagnebladen. Bedek de bovenste laag met de rest van de crème fraîche en de geraspte kaas. Dek af met aluminiumfolie.
- Plaats de schaal in de oven en bak de lasagne ongeveer 30 minuten. Als je een beetje kleur op de kaas wilt, kun je 5 minuten voor het einde de folie eraf halen.