Varkenshaas-appelspiezen

Een lekker fris spiesje zo, met de appel en appelmarinade! Voor kinderen aantrekkelijk, wat fruit op een spiesje, voor volwassenen gewoon een lekkere combinatie.

Kooktijd

50 minuten

Voor

10 spiezen

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Snijd de varkenshaas in kleine blokjes, net groot genoeg om te rijgen. Maak een marinade van de olijfolie, het appelsap, de tijm, zout en peper. Laat een halfuur marineren.
  2. Snijd de appel in dikke partjes, zodat ze niet breken als je ze op de spies prikt. Het ziet er het mooist uit als je de schil erom laat zitten. Besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren.
  3. Rijg om en om de varkenshaas en de appel op de spiezen.
  4. Gril de spiesjes in ongeveer 4 minuten per kant gaar in de grillpan, op de barbecue of bak ze in een koekenpan.

Idee

Plakjes spek of rauwe ham smaken heerlijk bij appel en varkenshaas! Je kunt een plakje dubbelvouwen en meerijgen op iedere spies.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij