Taartjes met surimi en broccoli

Heerlijk als lunch of als hapje bij een buffet, deze kleine taartjes! Wil je ze serveren bij het avondeten? Maak er dan 4 taartjes in miniquichevormpjes van.

Kooktijd

35 minuten

Voor

8 taartjes

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de velletjes bladerdeeg diagonaal door en vouw er bakjes van (zie foto’s). Doe de bakjes in een muffinvorm of in cupcakevormpjes. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  2. Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes.
  3. Roer de eieren los met de room, dille, peper en zout in een mengkom of maatbeker met schenktuit, zodat je het mengsel straks makkelijk kunt verdelen.
  4. Verdeel de surimi en broccoliroosjes over de vormpjes. Schenk het eiermengsel eroverheen.
  5. Bak de taartjes in ongeveer 20 minuten bruin. Test met een satéprikker of ze gaar zijn.

P1040738P1040739P1040740P1040742

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij