recept kind koken hartig taart broccoli surimi

Taartjes met surimi en broccoli

Heerlijk als lunch of als hapje bij een buffet, deze kleine taartjes! Wil je ze serveren bij het avondeten? Maak er dan 4 taartjes in miniquichevormpjes van.

Ingrediënten

4 velletjes bladerdeeg
4 eieren
50 g surimi, in kleine stukjes
50 g broccoliroosjes
1 dl room
1 el dille
peper
zout
boter of bakpapier

Recept

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de velletjes bladerdeeg diagonaal door en vouw er bakjes van (zie foto’s). Doe de bakjes in een muffinvorm of in cupcakevormpjes. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
2. Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes.
3. Roer de eieren los met de room, dille, peper en zout in een mengkom of maatbeker met schenktuit, zodat je het mengsel straks makkelijk kunt verdelen.
4. Verdeel de surimi en broccoliroosjes over de vormpjes. Schenk het eiermengsel eroverheen.
5. Bak de taartjes in ongeveer 20 minuten bruin. Test met een satéprikker of ze gaar zijn.

 

P1040738
P1040739
P1040740
P1040742