Taartjes met doperwten, ham en kaas

Heerlijk toch, een taartje als avondeten? Je kunt ze ook nog eens heel makkelijk samen met kinderen maken. Voor grotere kinderen is dit een prima recept om te oefenen met alleen koken!

Kooktijd

40 minuten

Voor

4 taartjes

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de quichevormpjes met bakpapier of vet ze in met boter en een kwastje. Laat de velletjes taartdeeg ontdooien.
  2. Klop de eieren en de room los in een mengkom of maatbeker met schenktuit, zodat je het mengsel straks makkelijk kunt verdelen. Strooi er wat peper en zout bij.
  3. Bekleed ieder quichevormpje met 1 velletje deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel de doperwten en ham over de vormpjes. Schenk het eiermengsel eroverheen. Verdeel tot slot de geraspte kaas over de taartjes.
  4. Bak de taartjes in ongeveer 30 minuten goudbruin. Test met een satéprikker of ze gaar zijn.

Idee

Met een extra velletje taartdeeg en een extra ei, kun je ook 1 grotere taart in een springvorm maken.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij