Kooktijd
40 minutenTaartjes met doperwten, ham en kaas
Heerlijk toch, een taartje als avondeten? Je kunt ze ook nog eens heel makkelijk samen met kinderen maken. Voor grotere kinderen is dit een prima recept om te oefenen met alleen koken!
Voor
4 taartjesNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de quichevormpjes met bakpapier of vet ze in met boter en een kwastje. Laat de velletjes taartdeeg ontdooien.
- Klop de eieren en de room los in een mengkom of maatbeker met schenktuit, zodat je het mengsel straks makkelijk kunt verdelen. Strooi er wat peper en zout bij.
- Bekleed ieder quichevormpje met 1 velletje deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel de doperwten en ham over de vormpjes. Schenk het eiermengsel eroverheen. Verdeel tot slot de geraspte kaas over de taartjes.
- Bak de taartjes in ongeveer 30 minuten goudbruin. Test met een satéprikker of ze gaar zijn.
Idee
Met een extra velletje taartdeeg en een extra ei, kun je ook 1 grotere taart in een springvorm maken.