Spruitjes-appelsoep

Ja je moet wel durven, spruitjes en kinderen… Maar dit is wel een heel toegankelijk recept! Deze soep is lekker friszoet door het gebruik van appel. Dus tja… spruitjes? Welke spruitjes? Bak er meteen ook een bakje lekkere appelchips bij! Lekker als tussendoortje of voorgerecht.

Kooktijd

35 minuten

Voor

ca 6 bakjes

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Hak het uitje fijn. Haal het stronkje en de buitenste blaadjes van de spruitjes af. Snijd ze doormidden.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit het uitje. Bak ook de spruitjes kort. Giet de groentebouillon en de appelsap erbij en laat het geheel 5 minuten zacht pruttelen.
  3. Schil intussen de appel, haal het klokhuis eruit en snijd in stukjes. Schil ook de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Voeg toe aan de bouillon. Laat zo 20 minuten doorkoken.
  4. Pureer de soep. Je kunt de soep vervolgens zeven, al is hij in de grovere variant ook heerlijk.
  5. Voeg de room toe en peper en zout naar smaak. Laat nog even goed doorwarmen.

Idee

De gladde soep met appelchips is natuurlijk de meest aansprekende voor kinderen – en voor ouders is hij ook lekker. Wil je er liever een wat hartiger, steviger variant van maken? Zeef dan (een gedeelte van) de soep niet en maak af met wat croutons en uitgebakken spekjes. Ook heerlijk!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij