recept kind stamppot appel spinazie

Spinazie-appelstamppot

Heerlijk, stamppotten op de koude dagen! Maar niet alle kinderen houden ervan. Dit recept met spinazie en appel is al een stuk kindvriendelijker, zeker als je hem serveert met knakworst. Laat de winter maar komen!

Ingrediënten

600 g kruimige aardappelen
2 appels
8 el melk
400 g spinazie à la crème
knakworst of rookworst
peper en zout
* deze hoeveelheden zijn gebaseerd op twee normale en twee kleine eters

Recept

1 Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de geschilde en in stukjes gesneden appels toe.
2 Verwarm intussen de spinazie in een apart pannetje en verwarm de knakworsten.
3 Giet de aardappels en appels af en stamp ze fijn. Voeg ongeveer 8 eetlepels melk toe. Houd de puree goed stevig, aangezien er ook nog vocht in de spinazie zit!
4 Voeg de puree en spinazie samen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.