Kooktijd
40 minutenSpeculaasmuffins
Weer eens wat anders: speculaasmuffins! Omdat kinderen nu eenmaal gek zijn op cupcakes en speculaas gewoon bij Sinterklaas hoort. Bestrooi ze met amandelschaafsel of versier ze later, met sprinkles in Sinterklaaskleuren of fondant.Kijk ook eens bij onze andere Sinterklaasrecepten voor kinderen.
Voor
10 stuksNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet 10 leuke cupcakevormpjes neer.
- Klop de boter zo zacht en romig mogelijk. Voeg de melk en eieren toe. Zeef het bakmeel erboven en roer. Voeg dan de suiker, zout en speculaaskruiden toe.
- Vul ieder cupcakevormpje tot 2/3 met het beslag. Bestrooi met het amandelschaafsel (tenzij je ze straks verder wilt versieren, laat dit dan achterwege).
- Zet de cupcakes in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten af. Test met een satéprikker of ze gaar zijn: als je de prikker eruit haalt en er geen beslag aan plakt, zijn ze gaar.