Kooktijd
75 minutenSpeculaasbrokken
Lekkere dikke speculaasbrokken mogen niet ontbreken op je sinterklaasfeest! Dit recept is makkelijk te maken, moeilijker om van af te blijven – en niet alleen voor de kinderen… Het hele huis gaat er heerlijk van ruiken! Kijk ook eens bij onze andere Sinterklaasrecepten voor kinderen!
Voor
2 koekenNiveau
MakkelijkRecept
- Meng het zelfrijzend bakmeel, de suiker, speculaaskruiden, een snufje zout, de melk en de boter. Kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal en laat het deeg in plastic folie minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor tot 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet hem goed in.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Maak het deeg niet te dun! Snijd de deeglap in twee grote koeken en leg ze op het bakblik. Garneer met de amandelen. De hele garneeramandelen kun je makkelijk in het deeg drukken; voor geschaafde amandelen maak je de koek even vochtig met een kwastje water en druk je de amandelen vervolgens makkelijk vast.
- Bak de speculaas in 35 minuten gaar. De koek wordt pas knapperig nadat hij afgekoeld is, dus geef hem even de tijd. Breek daarna in brokken.