Kooktijd
30 minutenSpaghetti met kipgehaktballetjes
Gehaktballetjes vallen altijd wel in de smaak bij kinderen. Dit recept met kip en mozzarella is weer eens wat anders! Leuk voor de kinderen om de gehaktballetjes te helpen draaien!
Voor
4 personenNiveau
MakkelijkRecept
- Begin met de tomatensaus. Hak het sjalotje en de knoflook fijn en fruit in de olijfolie aan in een steelpannetje. Voeg de tomatenblokjes toe en wat peper en zout toe. Laat de saus op een laag vuur staan.
- Voor de gehaktballetjes snijd je de kipfilet en de mozzarella zo fijn mogelijk – je wilt er balletjes van kunnen rollen dus snijden maar! Dan voeg je een ei toe, peper en zout en tot slot de paneermeel. Je mengsel moet stevigheid hebben, dus als 6-7 eetlepels paneermeel niet genoeg is, voeg je nog wat meer toe.
- Draai kleine balletjes van het kip-mozzarellamengsel. Met deze hoeveelheid kun je zo’n 20 balletjes maken.
- Doe de boter in een koekenpan en braad de balletjes op een gemiddeld vuur tot ze gaar en bruin zijn. In de tussentijd kook je de spaghetti.
- Giet de spaghetti af en dien op! Nog niet genoeg aan de mozzarella in de balletjes? Geraspte kaas is ook nog lekker over dit gerecht!