Kooktijd
30 minutenSpaghetti met ham-aspergesaus
Asperges – lusten jouw kinderen ze? Het is wel een aparte smaak maar of dat nu het echte obstakel is… In deze spaghetti met ham-aspergesaus zitten de asperges helemaal verstopt. Leuk recept om kinderen te laten wennen aan de smaak van asperges. Na verloop van tijd kun je ook wat asperges in ringetjes toevoegen, of wat grotere stukjes.
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- We beginnen met de saus. Goed nieuws: je hoeft de asperges niet te schillen! Snijd van de onderkant 1 cm af en gooi deze kontjes weg. Snijd de rest van de asperges in dunne ringetjes. Hak het sjalotje fijn.
- Fruit de sjalot en asperges 2 minuten in de olijfolie in een steelpannetje. Voeg dan de room en het halve kippenbouillontablet toe. Laat op laag vuur, met een deksel er half op, 20 minuten pruttelen.
- Snijd intussen de ham in vierkantjes en bereid de spaghetti volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
- Pureer de aspergesaus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Roer de saus door de spaghetti en schep op de borden. Verdeel de ham erover en serveer (eventueel) met de geraspte kaas.