Snelle perentaartjes

Recept voor heerlijke, snelle perentaartjes. Ideaal voor kinderen, aangezien kinderen vaak van peren houden en deze taartjes geen toegevoegde suikers bevatten. Voor zulke taartjes heb je geen speciale gelegenheid nodig!

Kooktijd

35 minuten

Voor

6 taartjes

Niveau

Makkelijk
  1. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de peren en haal de klokhuizen eruit. Snijd de peren in partjes en besprenkel met citroensap, zodat ze niet bruin worden.
  3. Leg bakpapier op de bakplaat en vouw daarop bakjes van je bladerdeeg (zie foto, de puntjes vouw je vervolgens tegen de opstaande rand).
  4. Vul ieder bakje met peer, rozijnen en nootjes. Bak in 20 minuten tot je heerlijke taartjes hebt!

LET OP

Let op je rozijnen: als je ze bovenop legt, kunnen ze verbranden in de oven. Leg ze dus of (half) onder de peren, of bedek de taartjes de eerste 10 minuten in de oven met aluminiumfolie.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij