Kooktijd
35 minutenSnelle perentaartjes
Recept voor heerlijke, snelle perentaartjes. Ideaal voor kinderen, aangezien kinderen vaak van peren houden en deze taartjes geen toegevoegde suikers bevatten. Voor zulke taartjes heb je geen speciale gelegenheid nodig!
Voor
6 taartjesNiveau
MakkelijkRecept
- Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de peren en haal de klokhuizen eruit. Snijd de peren in partjes en besprenkel met citroensap, zodat ze niet bruin worden.
- Leg bakpapier op de bakplaat en vouw daarop bakjes van je bladerdeeg (zie foto, de puntjes vouw je vervolgens tegen de opstaande rand).
- Vul ieder bakje met peer, rozijnen en nootjes. Bak in 20 minuten tot je heerlijke taartjes hebt!
Let op
Let op je rozijnen: als je ze bovenop legt, kunnen ze verbranden in de oven. Leg ze dus of (half) onder de peren, of bedek de taartjes de eerste 10 minuten in de oven met aluminiumfolie.