recepten kinderen pasen

Snel paasontbijt

Snel paasontbijt voor kinderen! Met een feestelijk ‘eitje’, fruitspies en een Paasbroodje. Deze of andere paasbroodjes koop je gewoon bij de supermarkt. Leuk om nog te versieren met een oogje of snorharen (sliertjes komkommer bijvoorbeeld).

Ingrediënten

1 hol paasei ter grootte van een echt ei (zorg dat je een extra ei achter de hand hebt, voor als hij breekt bij het opensnijden!)
wat yoghurt
een scheutje vanillevla
fruit om uit te steken (appel, meloen, peer)
enkele druifjes, besjes of aardbeitjes
1 paasbroodje met beleg

Recept

1. Bak het paasbroodje af volgens aanwijzing op de verpakking.
2. Maak intussen de fruitspies. Steek met een Paasuitsteker fruit uit en prik om en om op een lange spies. Leuk om de spies nog te versieren met een paaspoppetje (je prikt ze er gewoon op).
3. Haal het chocolade ei uit de verpakking. Neem een scherp mes en snijd voorzichtig net iets boven de helft doormidden. Zorg dat je niet te hard duwt en een scherp mes hebt, dan breekt hij niet snel.
4. Beleg het paasbroodje met het favoriete beleg van het kind en versier met een oogje (rozijntje, ronde cakeversiering) en eventueel snorharen (reepjes komkommer, wortel).
5. Zet het paasei in een eierdopje. Schenk bijna helemaal vol met yoghurt en doe tot slot een druppeltje vla erin.

Vrolijk Pasen!