Kooktijd
60 minutenSneeuwpopbrownie
Sneeuwpopbrownies – vind je ze niet leuk? De kinderen vinden ze vast fantastisch met de kerst! Wij bakten de brownies in een muffinvorm, zodat je meteen een mooie ronde vorm hebt, maar een vierkant bakken en in stukken snijden kan natuurlijk ook. Kijk ook eens bij onze andere originele kerstrecepten voor kinderen.
Voor
9-10 stuksNiveau
GemiddeldRecept
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Plaats op de bodem van de muffinvorm kleine stukjes bakpapier. De brownies zijn lekker plakkerig – maar je wilt natuurlijk wel dat ze goed uit de muffinvorm komen!
- Smelt de boter, pure chocolade, suikers en honing au bain marie. Zorg hiervoor dat een schaal of pannetje boven een laag kokend water hangt, niet erin. Het gesmolten mengsel moet soepel zijn maar blijft wat korrelig. Laat afkoelen.
- Klop de eieren los. Klop door het afgekoelde chocolademengsel.
- Schep de bloem, cacao en bakpoeder door het mengsel.
5. Schep het beslag in de muffinvorm. Maak het niet te hoog, dan worden de muffins te machtig. Bak de muffins in 20-25 min af. - Maak intussen de sneeuwpoppen. Bestrooi je werkplank met wat poedersuiker. Maak twee verschillende maten bolletjes fondant voor het lijf. Voor het sjaaltje maak je dunne sliertjes. Het hoedje maak je van een bolletje dat je iets platter drukt. Leg een dunne sliert erlangs voor de rand van de hoed. Prik de gehele sneeuwpop met hoed op een cocktailprikker. Leg op zijn ‘rug’ op de plank en maak met de decoratiestift af.
- Laat de brownies goed afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en plaats de sneeuwpoppen erop.