Kooktijd
45 minutenSneeuwbonbons
Deze sneeuwballen zijn lekker, makkelijk te maken én leuk om te zien! De bonbons zijn gemaakt van cake en mascarpone, het sneeuwlaagje maak je met kokos. Dit recept is leuk om te maken met en voor kinderen. Ook leuk als toevoeging bij het kersttoetje of misschien wel bij een Frozen-feestje! Kijk ook eens bij onze andere kerstrecepten voor kinderen.
Voor
ca 15 stuksNiveau
MakkelijkRecept
- Verkruimel de cake. Roer er de mascarpone en 1 eetlepel poedersuiker door. Voor een nog gladder resultaat gebruik je de staafmixer.
- Maak met natte handen kleine balletjes van het cakemengsel, ter grootte van knikkers. Zet een halfuurtje in de koelkast om op te stijven.
- Maak van 4 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel water een glazuurmengsel. Zet de kokos in een diep bakje klaar.
- Rol met twee vorken een cakeballetje door het glazuurmengsel en laat daarna in het bakje kokos vallen. Schud het bakje even, zodat het balletje rondom bedekt is. Leg de sneeuwbonbon daarna weg in een bewaarbakje.
- Maak zo alle sneeuwbonbons. Giet het restant aan kokos ook in het bewaarbakje en zet het geheel in de koelkast tot je het wilt serveren.