Sneeuwbonbons

Deze sneeuwballen zijn lekker, makkelijk te maken én leuk om te zien! De bonbons zijn gemaakt van cake en mascarpone, het sneeuwlaagje maak je met kokos. Dit recept is leuk om te maken met en voor kinderen. Ook leuk als toevoeging bij het kersttoetje of misschien wel bij een Frozen-feestje! Kijk ook eens bij onze andere kerstrecepten voor kinderen.

Kooktijd

45 minuten

Voor

ca 15 stuks

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verkruimel de cake. Roer er de mascarpone en 1 eetlepel poedersuiker door. Voor een nog gladder resultaat gebruik je de staafmixer.
  2. Maak met natte handen kleine balletjes van het cakemengsel, ter grootte van knikkers. Zet een halfuurtje in de koelkast om op te stijven.
  3. Maak van 4 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel water een glazuurmengsel. Zet de kokos in een diep bakje klaar.
  4. Rol met twee vorken een cakeballetje door het glazuurmengsel en laat daarna in het bakje kokos vallen. Schud het bakje even, zodat het balletje rondom bedekt is. Leg de sneeuwbonbon daarna weg in een bewaarbakje.
  5. Maak zo alle sneeuwbonbons. Giet het restant aan kokos ook in het bewaarbakje en zet het geheel in de koelkast tot je het wilt serveren.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij