Kooktijd
150 minutenSinterklaastaart
Een feestelijk taartje speciaal voor Sinterklaas! Kwarktaart met een bodem van speculaas, versierd met mandarijntjes en pepernoten – dit recept is perfect voor pakjesavond! Zonder bakken, deze Sinterklaas taart hoeft alleen in de koelkast. Leuk om met de kinderen te maken. Kijk ook eens bij onze andere Sinterklaasrecepten voor kinderen!
Voor
1 taartjeNiveau
MakkelijkRecept
- Vet de opstaande rand van een niet te grote springvorm in met boter. Op de bodem leg je een stukje bakpapier. Klik de rand eroverheen om hem goed vast te zetten. Zie foto onderaan.
- Verkruimel de koekjes. Dit kun je doen door ze onder een schone theedoek op een plank te leggen en er met een deegroller overheen te rollen. Smelt de roomboter in een pannetje.
- Spreid de koekkruimels uit over de bodem van de springvorm. Besprenkel met 2 van de eetlepels citroensap. Giet de roomboter er gelijkmatig overheen, zorg dat de boter overal komt. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Dek af met folie en zet minstens 20 minuten in de koelkast.
- Meng de kwark met de poedersuiker. Klop de room op met de vanillesuiker. Laat de gelatine even weken in koud water, tot het zacht is.
- Verwarm de overige 2 eetlepels citroensap in een pannetje. Los de zachte, uitgeknepen blaadjes gelatine hierin op. Zet het vuur uit en schep enkele eetlepels van het kwarkmengsel erdoor. Indien het mooi glad is, roer je dit door de rest van het kwarkmengsel. Tot slot roer je het door de slagroom.
- Giet de kwark-room in de springvorm. Dek af en zet minstens 2 uur weg in de koelkast om op te stijven.
- Tijd om de taart te serveren? Maak de randen van de taart met een mes los van de springvorm. Zet op een mooie schaal. Garneer kort van tevoren met de kruidnoten en mandarijnpartjes.