Sateetjes met pindasaus

Zoetige sateetjes en een heerlijke pindasaus – succes verzekerd. Ovenfriet en maïs erbij voor de eetcafé-variant, goedgevulde nasi voor de Aziatische versie! Heerlijk recept voor kinderen.

Kooktijd

45 minuten

Voor

12 spiesjes

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes, groot genoeg om te rijgen. Marineer ze minstens een halfuur in de ketjap, olie, honing en peper en zout. Laat uitlekken en rijg de kip op de spiesjes.
  2. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar in een pannetje en zet een laag vuur aan.
  3. Gril de sateetjes in ongeveer 4 minuten per kant gaar in de grillpan, op de barbecue of bak ze in een koekenpan.
  4. Breng de saus tot net aan de kook en zet het vuur af. Serveer de spiesjes met wat pindasaus en strooi er wat seroendeng overheen. Natuurlijk lekker met wat kroepoek erbij!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij