Kooktijd
45 minutenSateetjes met pindasaus
Zoetige sateetjes en een heerlijke pindasaus – succes verzekerd. Ovenfriet en maïs erbij voor de eetcafé-variant, goedgevulde nasi voor de Aziatische versie! Heerlijk recept voor kinderen.
Voor
12 spiesjesNiveau
MakkelijkRecept
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes, groot genoeg om te rijgen. Marineer ze minstens een halfuur in de ketjap, olie, honing en peper en zout. Laat uitlekken en rijg de kip op de spiesjes.
- Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar in een pannetje en zet een laag vuur aan.
- Gril de sateetjes in ongeveer 4 minuten per kant gaar in de grillpan, op de barbecue of bak ze in een koekenpan.
- Breng de saus tot net aan de kook en zet het vuur af. Serveer de spiesjes met wat pindasaus en strooi er wat seroendeng overheen. Natuurlijk lekker met wat kroepoek erbij!