Röstirondjes

Röstirondjes zijn heel makkelijk te maken en kinderen zijn er gek op! Probeer dit leuke recept eens als lekker bijgerecht, gewoon met een stukje vlees en wat groenten. Deze aardappelkoekjes maak je zo groot als je zelf wilt. Met deze hoeveelheid heb je genoeg voor 2 normale en 2 kleine eters.

Kooktijd

20 minuten

Voor

4

Niveau

Gemiddeld

Recept

  1. Schil de aardappels en rasp ze vervolgens grof. Belangrijk: was de aardappels niet, dan plakken ze dadelijk niet meer aan elkaar!
  2. Roer 1 ei door de aardappelrasp en kruid naar smaak met zout en peper.
  3. Verwarm olijfolie in de pan. Vorm met twee eetlepels hoopjes in de hete koekenpan en druk ze plat. De maat maakt niet uit, als ze maar niet te dik worden.
  4.  Als de röstirondjes goudbruin zijn aan de onderkant, draai je ze voorzichtig om en druk je ze weer plat. Bak dan ook deze zijde goudbruin. Het bakken duurt zo’n 10 minuten. Laat daarna nog even uitlekken op keukenpapier en serveer!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij