Kooktijd
40 minutenRösti met spekjes
Een lekker winters gerecht: rösti. En het valt vaak in de smaak bij kinderen. Je maakt dit recept heel eenvoudig zelf. Raspen, ei en kruiden erbij en bakken maar. Maak jij hem losgeroerd of bak je hem liever als geheel? Je kunt rösti zo eten met wat stokbrood en komkommer of salade erbij, maar het is ook heerlijk met wat spinazie à la crème en een schnitzel of worstje ernaast!
Voor
1 koekNiveau
MakkelijkRecept
- Bak de spekjes uit in een koekenpan en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
- Snijd het sjalotje fijn en schil de aardappelen. Rasp dan de aardappels grof op een blokrasp. Doe de aardappelrasp met het gehakte uitje in een kom en roer het ei erdoorheen. Voeg de uitgebakken spekjes toe en wat peper en zout.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan van ca 24 cm doorsnee met niet te hoge rand. Voeg het aardappelmengsel toe en druk goed aan. Geen zorgen als het nog steeds een los mengsel lijkt (zie onderstaand plaatje). Bak gedurende 8 minuten op gemiddeld vuur, met het deksel schuin op de pan geplaatst.
- Tijd voor de grote truc: het omdraaien. Laat de aardappelkoek zachtjes op een plank glijden, nog steeds met de ongebakken kant naar boven. Leg vervolgens de koekenpan ondersteboven op de aardappelkoek en draai het geheel om. Druk weer goed aan. Bak nu de ongebakken kant in 6 min goudbruin. Dien op in punten.
Ander idee
Wil je de rösti nog iets verder ‘aankleden’? Dat kan makkelijk. Wat gebakken plakjes champignons erdoor, wat doperwtjes – het smaakt allemaal prima! Ook heel lekker: roer wat geraspte kaas door het aardappelmengsel. Zo wordt de rösti steeds meer een hoofdgerecht op zich. Met wat stokbrood en komkommer erbij zet je zo een complete maaltijd op tafel!