Kooktijd
30 minutenRisotto met tuinerwten, spekjes en pijnboompitten
Risotto is een heerlijk gerecht voor zowel kinderen als volwassenen! Romig, zacht en boordevol smaak. Deze versie wordt gemaakt met tuinerwten, spekjes en pijnboompitten. Het kost even wat tijd om de risotto te laten garen, maar het recept is verder zo eenvoudig, dat je er je hand niet voor hoeft om te draaien. Ook prima te doen op een drukke doordeweekse avond!
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Hak het uitje en de knoflook fijn. Doe het klontje boter in de pan en voeg het uitje en de knoflook toe als de boter gesmolten is. Fruit 1 minuutje op een niet te hoog vuur.
- Voeg de risotto toe. Roer steeds goed. Wanneer de boter is opgenomen door de risotto, voeg je de eetlepel citroensap toe. Wanneer die is opgenomen, begin je de bouillon toe te voegen. Daarvoor bestaan verschillende technieken. Je kunt steeds een soeplepel toevoegen, roeren en weer nieuwe bouillon toevoegen als die is opgenomen. Ook kun je meteen de hele hoeveelheid bouillon toevoegen en regelmatig roeren. Bij de eerste methode moet je goed blijven opletten en bij de tweede methode kun je te veel bouillon toevoegen en daar te laat achterkomen (waardoor je een papperige risotto krijgt). Als tussenmethode kun je in eerste instantie de helft van de bouillon toevoegen. Zodra deze is opgenomen, voeg je de rest in twee keer toe. Blijf regelmatig roeren en zet het vuur niet te hoog. Risotto heeft ongeveer 20 minuten nodig om te garen. Voeg 7 minuten voor het einde van de kooktijd de tuinbonen toe.
- Rooster intussen de pijnboompitten tot ze mooi bruin zijn.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe als de risotto gaar is. Sprenkel de spekjes en pijnboompitten er op de borden overheen. Eet smakelijk!
Ander idee
Niet zoveel animo voor tuinbonen? Neem dan doperwten, die smaken ook prima hierbij. Doperwten uit de vriezer voeg je 4 minuten voor het einde van de kooktijd van de risotto toe.