Kooktijd
30 minutenRisotto met surimi en komkommer
Risotto valt vaak in de smaak bij kinderen: zacht, romig en eindeloos mee te variëren. Probeer dit recept met komkommer en surimi eens!
Voor
4 portiesNiveau
GemiddeldRecept
- Hak het uitje fijn. Doe het klontje boter in de pan en voeg het uitje toe als de boter gesmolten is. Fruit 1 minuutje op een niet te hoog vuur.
- Voeg de risotto toe. Roer goed. Wanneer de boter is opgenomen door de risotto, voeg je de eetlepel citroensap toe. Wanneer die is opgenomen, begin je de bouillon toe te voegen. Daarvoor bestaan verschillende technieken. Je kunt steeds een soeplepel toevoegen, roeren en weer nieuwe bouillon toevoegen als die is opgenomen. Ook kun je meteen de hele hoeveelheid bouillon toevoegen en regelmatig roeren. Bij de eerste methode moet je goed blijven opletten en bij de tweede kun je te veel bouillon toevoegen en daar te laat achterkomen (waardoor je een papperige risotto krijgt). Als tussenmethode kun je in eerste instantie de helft toevoegen en de rest in twee keer. Blijf regelmatig roeren en zet het vuur niet te hoog. Risotto heeft ongeveer 20 minuten nodig om te garen.
- Als de bouillon is opgenomen, roer je de crème fraîche, surimi en komkommerblokjes erdoor. De dille kun je er nu doorroeren of op tafel toevoegen. Laat nog twee minuutjes goed doorwarmen en serveer!