Risotto met surimi en komkommer

Risotto valt vaak in de smaak bij kinderen: zacht, romig en eindeloos mee te variëren. Probeer dit recept met komkommer en surimi eens!

Kooktijd

30 minuten

Voor

4 porties

Niveau

Gemiddeld

Recept

  1. Hak het uitje fijn. Doe het klontje boter in de pan en voeg het uitje toe als de boter gesmolten is. Fruit 1 minuutje op een niet te hoog vuur.
  2. Voeg de risotto toe. Roer goed. Wanneer de boter is opgenomen door de risotto, voeg je de eetlepel citroensap toe. Wanneer die is opgenomen, begin je de bouillon toe te voegen. Daarvoor bestaan verschillende technieken. Je kunt steeds een soeplepel toevoegen, roeren en weer nieuwe bouillon toevoegen als die is opgenomen. Ook kun je meteen de hele hoeveelheid bouillon toevoegen en regelmatig roeren. Bij de eerste methode moet je goed blijven opletten en bij de tweede kun je te veel bouillon toevoegen en daar te laat achterkomen (waardoor je een papperige risotto krijgt). Als tussenmethode kun je in eerste instantie de helft toevoegen en de rest in twee keer. Blijf regelmatig roeren en zet het vuur niet te hoog. Risotto heeft ongeveer 20 minuten nodig om te garen.
  3. Als de bouillon is opgenomen, roer je de crème fraîche, surimi en komkommerblokjes erdoor. De dille kun je er nu doorroeren of op tafel toevoegen. Laat nog twee minuutjes goed doorwarmen en serveer!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij