Kooktijd
30 minutenRisotto met kip en doperwten
Recept voor een heerlijk zachte risotto met doperwten en gegrilde kip! Serveer er voor de volwassenen nog wat salade bij en voor de kinderen wat tomaatjes of komkommer. Risotto is met de juiste methode helemaal niet moeilijk om te maken, je zet dit gerecht ook op doordeweekse avonden zo op tafel!
Voor
4 portiesNiveau
GemiddeldRecept
- Hak het uitje fijn. Doe het klontje boter in de pan en voeg het uitje toe als de boter gesmolten is. Fruit 1 minuutje op een niet te hoog vuur.
- Voeg de risotto toe. Roer goed. Wanneer de boter is opgenomen door de risotto, voeg je de eetlepel citroensap toe. Wanneer die is opgenomen, begin je de bouillon toe te voegen. Daarvoor bestaan verschillende technieken. Je kunt steeds een soeplepel toevoegen, roeren en weer nieuwe bouillon toevoegen als die is opgenomen. Ook kun je meteen de hele hoeveelheid bouillon toevoegen en regelmatig roeren. Bij de eerste methode moet je goed blijven opletten en bij de tweede methode kun je te veel bouillon toevoegen en daar te laat achterkomen (waardoor je een papperige risotto krijgt). Als tussenmethode kun je in eerste instantie de helft toevoegen. Als dit is opgenomen, voeg je de rest van de bouillon in twee keer toe. Blijf regelmatig roeren en zet het vuur niet te hoog. Risotto heeft ongeveer 20 minuten nodig om te garen.
- Gril intussen de kipfilet in een grillpan. Snijd lange dunne repen, bestrijk ze met olijfolie en peper en zout. Snijd ze pas na het grillen in plakjes, zo blijft de kip lekker mals.
- Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de risotto de doperwten toe. Als de bouillon geheel is opgenomen, roer je de geraspte kaas en de gesneden kipfilet erdoor. Laat nog een minuutje goed doorwarmen en serveer!