Kooktijd
30 minutenRisotto met bloemkool en ham
Dat bloemkool en kaas een goede combinatie zijn, wist je vast wel. Maar heb je ze ook al eens gecombineerd in een risotto? Deze risotto met bloemkoolroosjes en hamblokjes is lekker zacht van smaak. Lekker recept voor kinderen! Risotto is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken, met de juiste methode is hij ook tijdens de dagelijkse avondspits eenvoudig op tafel te zetten!
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Hak het uitje fijn. Doe het klontje boter in de pan en voeg het uitje toe als de boter gesmolten is. Fruit 1 minuutje op een niet te hoog vuur.
- Voeg de risotto toe. Roer goed. Wanneer de boter is opgenomen door de risotto, voeg je de eetlepel citroensap toe. Wanneer die is opgenomen, begin je de bouillon toe te voegen. Daarvoor bestaan verschillende technieken. Je kunt steeds een soeplepel toevoegen, roeren en weer nieuwe bouillon toevoegen als die is opgenomen. Ook kun je meteen de hele hoeveelheid bouillon toevoegen en regelmatig roeren. Bij de eerste methode moet je goed blijven opletten en bij de tweede methode kun je te veel bouillon toevoegen en daar te laat achterkomen (waardoor je een papperige risotto krijgt). Dus gaan we voor de (makkelijkste) tussenmethode! Voeg in eerste instantie de helft van de bouillon toe. Wanneer dit is opgenomen, voeg je de rest in twee keer toe. Blijf regelmatig roeren door de risotto en zet het vuur niet te hoog. Risotto heeft ongeveer 20 minuten nodig om te garen. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de bloemkoolroosjes toe.
- Als de bouillon in zijn geheel is opgenomen, roer je er de crème fraîche, geraspte kaas, hamblokjes en peterselie door. Laat nog een paar minuutjes goed doorwarmen en serveer!