Pasta met ricotta, spinazie en kip

Een snelle pasta voor het hele gezin! De kipfilet bak je in lange met bloem bestrooide repen, zodat ze lekker mals blijven. Pas na het bakken snijd je ze. Lekker recept voor kinderen, met extra zachte spinaziesaus.

Kooktijd

25 minuten

Voor

4 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Hak het sjalotje en fruit 1 minuut in de olie in een steelpannetje. Voeg de spinazie toe en warm in 5 minuten rustig op. Roer de ricotta erdoor. Voeg 1 eetlepel citroensap toe en breng verder op smaak met peper en zout. Houd de saus warm terwijl je de rest maakt.
  2. Snijd de kipfilet in de lengte een keer door, zodat je lange, dikke repen kipfilet overhoudt. Bestrooi met peper en zout. Bestrooi aan beide zijden met bloem, schud het teveel eraf. Bak de kip in 10 minuten in de margarine goudbruin.
  3. Kook intussen de pasta gaar volgens de verpakking en snijd de rauwe ham in kleine stukjes.
  4. Snijd de kipfilet in plakjes. Giet de pasta af en schep de pasta, saus en kip op. Sprenkel de stukjes rauwe ham eroverheen.

Idee

Met de ricotta en spinazie als basis kun je ook andere varianten maken, bijvoorbeeld met pijnboompitten, spekjes, snoeptomaatjes, doperwten, zongedroogde tomaatjes, chipolataworstjes… Een makkelijke basis, er past vanalles bij!

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij