Kooktijd
20 minutenPasta kip & perzik
Pasta met kip en perzik is lekker zoet van smaak, leuk recept om eens te maken voor kinderen! Niet moeilijk en zo klaar.
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Hak het sjalotje fijn. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Haal de perzik uit het sap (bewaar het sap!) en snijd in kleine stukjes.
- Kruid de kipfilet met peper en zout en bestrooi gelijkmatig met de eetlepel bloem. (Zo wordt de kipfilet mooi goudbruin en blijft hij tegelijk mals.)
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen een scheutje olijfolie in een hoge koekenpan of wok. Fruit het sjalotje 1 minuut en roerbak de kipfilet dan in 3 minuten op vrij hoog vuur goudbruin.
- Draai het vuur lager en voeg de roomkaas toe, met naar smaak 2-3 eetlepels van het perziksap. Roer rustig door elkaar zodat het goed mengt. Voeg dan 1 dl room toe en warm goed door tot het pruttelt.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en roer tot slot de perzik erdoor. Giet de pasta af en serveer de pasta met de saus.
Tip
In plaats van kruidenkaas kun je ook crème fraîche gebruiken. Wees dan wat voorzichtiger met het toevoegen van het perziksap, zodat de saus niet te dun wordt.