Pasta kip & perzik

Pasta met kip en perzik is lekker zoet van smaak, leuk recept om eens te maken voor kinderen! Niet moeilijk en zo klaar.

Kooktijd

20 minuten

Voor

4 porties

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Hak het sjalotje fijn. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Haal de perzik uit het sap (bewaar het sap!) en snijd in kleine stukjes.
  2. Kruid de kipfilet met peper en zout en bestrooi gelijkmatig met de eetlepel bloem. (Zo wordt de kipfilet mooi goudbruin en blijft hij tegelijk mals.)
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen een scheutje olijfolie in een hoge koekenpan of wok. Fruit het sjalotje 1 minuut en roerbak de kipfilet dan in 3 minuten op vrij hoog vuur goudbruin.
  4. Draai het vuur lager en voeg de roomkaas toe, met naar smaak 2-3 eetlepels van het perziksap. Roer rustig door elkaar zodat het goed mengt. Voeg dan 1 dl room toe en warm goed door tot het pruttelt.
  5. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer tot slot de perzik erdoor. Giet de pasta af en serveer de pasta met de saus.

Tip

In plaats van kruidenkaas kun je ook crème fraîche gebruiken. Wees dan wat voorzichtiger met het toevoegen van het perziksap, zodat de saus niet te dun wordt.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij