Kooktijd
45 minutenKip Parmezaan
Pasta met tomatensaus en kaas – een geliefde combinatie voor kinderen! Dit recept met kip, mozzarella en Parmezaanse kaas is zo lekker, dat hij ook bij ouders snel favoriet zal zijn! Heerlijk met spaghetti.
Voor
4 portiesNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de saus. Snijd het uitje en de knoflook fijn en fruit een minuut in 1 eetlepel olijfolie in een sauspannetje. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het halve groentebouillontablet erover. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
- Snijd intussen de kipfilet in dikke repen. Bestrooi met peper en zout en vervolgens dun met bloem. Klop in een apart bord het ei los en meng in een ander bord de paneermeel met de Parmezaanse kaas. Zet een koekenpan op laag vuur met 1 eetlepel olijfolie. Vervolgens haal je met twee vorken ieder stukje bebloemde kip door het losgeklopte ei en vervolgens door het kaasmengsel. Leg daarna in de pan om rondom bruin te bakken. De kip hoeft niet gaar te worden, dat komt later in de oven.
- Vet een ovenschaal in. Giet de tomatensaus erin en besprenkel met de verse basilicum. Leg de stukjes kip erop. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en bestrooi het gerecht ermee. Eventueel kun je nog wat peper en zout eroverheen strooien. Zet gedurende 15 minuten in de oven.
- Kook intussen de spaghetti volgens de verpakking. Giet af. Snijd de repen kip eventueel in kleine plakjes voor je ze serveert. Eet smakelijk!
Idee
Hebben de kinderen liever een gladde saus? Geen probleem: met gezeefde tomaten maak je een net zo lekkere saus.