Kooktijd
45 minutenPannenkoeken
De lekkerste pannenkoeken bak je natuurlijk zelf! En nee, zo’n pakje pannenkoekenmix heb je ook niet nodig. Met dit recept maak je een heerlijke stapel voor de kinderen!
Voor
ong 12 stuksNiveau
MakkelijkRecept
- Zeef de bloem boven een grote kom. Breek de eieren erboven. Voeg de helft van de melk toe en klop met een garde of een mixer glad. Voeg dan de rest van de melk en een snufje zout toe en klop weer glad.
- Smelt een klontje boter in een middelgrote koekenpan. Laat het schuim van de boter wegtrekken voor je het beslag toevoegt, dan is de pan goed warm. Mislukt jouw eerste pannenkoek weleens? Dan is de pan waarschijnlijk nog niet heet genoeg geweest!
- Schep met een soeplepel een kleine hoeveelheid beslag in de pan, genoeg om de bodem mee te bedekken als je de pan ronddraait.
- Als de bovenkant van de pannenkoek droog is, kun je hem omdraaien en de andere kant even bruin bakken.
- Bak zo het beslag op. Bewaar de pannenkoeken op een bord op een stapel, met een deksel erop.
O ja
O ja, pannenkoeken kun je natuurlijk prima van tevoren bakken! Want koud zijn ze heerlijk, maar ze zijn ook prima op te warmen in de magnetron, met een stukje magnetronfolie erover tegen het uitdrogen.