Pannenkoeken

De lekkerste pannenkoeken bak je natuurlijk zelf! En nee, zo’n pakje pannenkoekenmix heb je ook niet nodig. Met dit recept maak je een heerlijke stapel voor de kinderen!

Kooktijd

45 minuten

Voor

ong 12 stuks

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Zeef de bloem boven een grote kom. Breek de eieren erboven. Voeg de helft van de melk toe en klop met een garde of een mixer glad. Voeg dan de rest van de melk en een snufje zout toe en klop weer glad.
  2. Smelt een klontje boter in een middelgrote koekenpan. Laat het schuim van de boter wegtrekken voor je het beslag toevoegt, dan is de pan goed warm. Mislukt jouw eerste pannenkoek weleens? Dan is de pan waarschijnlijk nog niet heet genoeg geweest!
  3. Schep met een soeplepel een kleine hoeveelheid beslag in de pan, genoeg om de bodem mee te bedekken als je de pan ronddraait.
  4. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is, kun je hem omdraaien en de andere kant even bruin bakken.
  5. Bak zo het beslag op. Bewaar de pannenkoeken op een bord op een stapel, met een deksel erop.

O ja

O ja, pannenkoeken kun je natuurlijk prima van tevoren bakken! Want koud zijn ze heerlijk, maar ze zijn ook prima op te warmen in de magnetron, met een stukje magnetronfolie erover tegen het uitdrogen.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij