Kooktijd
60 minutenPaaskoekjes
Ook met Pasen zijn koekjes leuk voor de kinderen om te maken – en natuurlijk op te eten. Zeker dit recept, met een nieuwsgierige paashaas!
Voor
veel koekjesNiveau
MakkelijkRecept
- Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, ei en de boter in een kom. Kneed tot een stevig deeg. Rol tot een bal en laat een halfuurtje in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maak intussen het glazuur. Roer daarvoor de poedersuiker met enkele druppels water tot een papje.
- Stuif wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Steek ronde koekjes uit. Vet een bakplaat in of leg er een vel bakpapier op en leg de koekjes erop. Bak de koekjes 15 tot 20 minuten in de oven.
- Rol intussen de rolfondant dun uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Gebruik maar een stukje van het konijnenvormpje om een nieuwsgierig glurend paashaasje te maken.
- Als de koekjes uit de oven zijn, laat je ze eerst afkoelen. Vervolgens plak je de fondant vast met de poedersuikerlijm. De oogjes bevestig je ook met poedersuikerlijm (druk voorzichtig een kuiltje in de fondant, bijvoorbeeld met de achterkant van een lepeltje, zodat de versiering goed blijft zitten). Goed laten drogen en bewaar in een luchtdichte trommel – of beter nog: serveer meteen!
Idee
Als je maar een paar koekjes wilt bakken, houd je zeker over van dit recept! Weggooien hoeft zeker niet, want in de koelkast kun je het deeg verpakt in plastic folie 2-3 dagen bewaren en in de vriezer zelfs 2-3 maanden.