Kooktijd
60 minutenPaascupcakes
Met de Pasen serveer je ook wat lekkers voor de kinderen! Wat vind je van deze paascupcakes? Extra feestelijk recept, met een eitje erbovenop!
Voor
12 stuksNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal de boter en melk vast uit de koelkast. Zet de papieren cupcakevormpjes klaar op een bakplaat.
- Snijd de boter voor het cupcakebeslag in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe. Voeg tot slot het bakmeel en de suiker toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
- Vul de vormpjes tot ongeveer 2/3 en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Blijft de prikker schoon, dan zijn de cupcakes gaar.
- Maak intussen de botercrème. Klop de zachte roomboter in enkele minuten tot een zachte crème. Dit doe je het handigst in een diepe maatbeker.
- Voeg de poedersuiker toe en klop weer goed door. Voeg een eetlepel heet water en eventueel enkele druppels kleurstof toe en klop nogmaals goed door.
- Maak dan de eitjes. Vorm de rolfondant met je handen tot een balletje en druk die vervolgens in een eivorm.
- Laat de cupcakes goed afkoelen. Doe de botercrème in een spuitzak en versier de cupcakes. Bestrooi ze met sprinkles en leg er een eitje bovenop.
Idee
Handig om deze cupcakes in minivormpjes te maken! De grote variant is met alles erop en eraan een flinke hap voor kinderen!