Miniquiche met spinazie, spekjes en roomkaas

Spinazie, spekjes en roomkaas is een favoriete combinatie hier in huis! De ene keer wordt er een pastasaus van gemaakt, de andere keer een hartig taartje zoals deze.

Kooktijd

40 minuten

Voor

4 quiches

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de quichevormpjes met bakpapier of vet ze in met boter en een kwastje. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Bak de spekreepjes goed uit en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Doe de bevroren spinazie en roomkaas in een pan en warm op tot een romige saus.
  4. Klop de eieren los in een in een mengkom of maatbeker met schenktuit, zodat je het mengsel straks makkelijk kunt verdelen. Voeg het spinaziemengsel toe.
  5. Bekleed ieder quichevormpje met 1 velletje bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel de spekjes over de vormpjes. Schenk het eier-spinaziemengsel eroverheen.
  6. Bak de quiches in ongeveer 20 minuten bruin. Test met een satéprikker of ze gaar zijn.

Idee

Met een extra blaadje bladerdeeg kun je van deze hoeveelheid ook prima 1 grote quiche bakken.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij