Kooktijd
40 minutenMiniquiche met spinazie, spekjes en roomkaas
Spinazie, spekjes en roomkaas is een favoriete combinatie hier in huis! De ene keer wordt er een pastasaus van gemaakt, de andere keer een hartig taartje zoals deze.
Voor
4 quichesNiveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de quichevormpjes met bakpapier of vet ze in met boter en een kwastje. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.
- Bak de spekreepjes goed uit en laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe de bevroren spinazie en roomkaas in een pan en warm op tot een romige saus.
- Klop de eieren los in een in een mengkom of maatbeker met schenktuit, zodat je het mengsel straks makkelijk kunt verdelen. Voeg het spinaziemengsel toe.
- Bekleed ieder quichevormpje met 1 velletje bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel de spekjes over de vormpjes. Schenk het eier-spinaziemengsel eroverheen.
- Bak de quiches in ongeveer 20 minuten bruin. Test met een satéprikker of ze gaar zijn.
Idee
Met een extra blaadje bladerdeeg kun je van deze hoeveelheid ook prima 1 grote quiche bakken.