Kooktijd
minutenMini quiche lorraine
Quiche lorraine is een klassieker met nog ingrediënten die kinderen vaak lekker vinden. Maak je ook weleens een kleine variant? Dat gaat heel makkelijk in een muffinvorm. Deze kleine taartjes zijn leuk voor de lunch, een picknick, een buffet – of gewoon als avondeten! Met dit recept maak je 8 miniquiches.
Voor
Niveau
MakkelijkRecept
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de velletjes bladerdeeg diagonaal door en vouw er bakjes van (zie foto’s). Doe de bakjes in een muffinvorm of in cupcakevormpjes. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
- Verdeel de uitgebakken spekjes, hamblokjes en geraspte kaas over de bakjes.
- Neem een maatbeker of mengkom met schenktuit. Roer de eieren los met de room. Voeg peper en zout toe – niet te veel, want het spek en de kaas zijn ook al zout.
- Schenk het eiermengsel voorzichtig in de bakjes.
- Bak de taartjes in ongeveer 20 minuten bruin. Test met een satéprikker of ze gaar zijn. Als de prikker droog blijft, zijn de miniquiches goed. Serveer meteen of laat afkoelen op een rooster, als je ze wilt bewaren voor later.