recept kind appel bladerdeeg appelflap

Mini-appelflapjes

Recept voor kleine appelflapjes, leuk om te maken met en voor kinderen. Altijd makkelijk om te maken bij onverwacht bezoek – of als je nog een goede bestemming zoekt voor het laatste appeltje op de fruitschaal!

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg
1 appel, geschild en in kleine stukjes
1 eetl rozijnen
scheutje citroensap
1/2 eetl basterdsuiker
1/2 theel kaneel
1 ei
wat suiker voor bovenop

Recept

1 Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Verwarm de oven voor tot 210 graden.
2 Schep blokjes appel, rozijnen, basterdsuiker en kaneel door elkaar. Roer het ei los in een apart kopje.
3 Snijd het bladerdeeg diagonaal door, zodat je een driehoek overhoudt. Leg op de ene helft van een driehoek een klein lepeltje vulling. Sla de andere helft van de driehoek hieroverheen en druk de randjes goed dicht. Bestrijk met het eimengsel en strooi er wat suiker overheen.
4 Plaats de appelflapjes in de oven tot ze mooi bruin zijn (zo’n 15 minuten).