Mini-appelflapjes

Recept voor kleine appelflapjes, leuk om te maken met en voor kinderen. Altijd makkelijk om te maken bij onverwacht bezoek – of als je nog een goede bestemming zoekt voor het laatste appeltje op de fruitschaal!

Kooktijd

25 minuten

Voor

8 stuks

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Verwarm de oven voor tot 210 graden.
  2. Schep blokjes appel, rozijnen, basterdsuiker en kaneel door elkaar. Roer het ei los in een apart kopje.
  3. Snijd het bladerdeeg diagonaal door, zodat je een driehoek overhoudt. Leg op de ene helft van een driehoek een klein lepeltje vulling. Sla de andere helft van de driehoek hieroverheen en druk de randjes goed dicht. Bestrijk met het eimengsel en strooi er wat suiker overheen.
  4. Plaats de appelflapjes in de oven tot ze mooi bruin zijn (zo’n 15 minuten).

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij