Kooktijd
25 minutenMexicaanse wraps
Wraps zijn prima om met het hele gezin te eten! Zeker als kinderen deze ‘hartige pannenkoeken’ vooraf zelf mogen beleggen, worden ze snel goedgekeurd. Dit recept is voor 6 kipwraps, natuurlijk met tortillachips en guacamole!
Voor
6 wrapsNiveau
MakkelijkRecept
- Eerst wat voorwerk. Bak de kipfilet of kipschnitzel gaar in wat olie. Snijd de paprika en tomaten in kleine stukjes. Zet de maïs klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter. Snijd de kip in kleine stukjes zodra hij gebakken is.
- Warm de wraps even op voor je ze gaat rollen (in de magnetron of in de koekenpan), dan zijn ze soepeler. Nu kun je de wraps beleggen. Laat de kinderen dit zelf doen: hij smaakt altijd beter als je zelf kunt kiezen wat erop zit! Bestrijk iedere wrap eerst met crème fraîche en leg dan een laag vulling in het midden van de wrap. Rol op en leg (met de sluitzijde naar beneden) naast elkaar in een ovenschaal. Bedek met de geraspte kaas. Plaats de wraps 10 minuten in de oven.
- Maak intussen de guacamole. Hiervoor doe je in een mengbeker de twee avocado’s, 1/4 van de paprika, 1/4 van de tomaat, 2 eetlepels van de crème fraîche en 1 eetlepel citroensap. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
- Serveer met de tortillachips en de guacamole.
O ja
Weinig gerechten zo makkelijk te veranderen als wraps! Altijd slim om de favoriete groenten van de kinderen klaar te zetten – de meeste passen er prima bij.