Marsepein

Marsepein is heel makkelijk te maken! Verzin je eigen kleuren en maak de mooiste figuren. Ook fijn: marsepein is zeer vergevingsgezind! Lukt het even niet? Je rolt er zo weer een balletje van en kunt voor de volgende poging gaan! Heel leuk om dit recept zelf met kinderen te maken! Kijk ook eens bij onze andere Sinterklaasrecepten voor kinderen.

Kooktijd

12 uur koelkast + 30 minuten

Voor

400 g

Niveau

Makkelijk

Recept

  1. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot een glad mengsel.
  2. Verdeel de marsepein in porties om te kleuren. Voeg bij iedere portie wat kleurstof toe en kneed goed door.
  3. Bewaar de losse porties marsepein in plastic folie in de koelkast. Laat minstens 12 uur liggen voor je het verder verwerkt.
  4. Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad en vorm tot wat je wilt! Met een deegroller, een mesje en een cocktailprikker kom je al een heel eind. Met leuke uitstekers maken ook de allerkleinsten al een leuk figuurtje! Als je verschillende stukjes marsepein aan elkaar wilt bevestigen, kun je dit doen door wat water ertussen te kwasten. Bewaar de marsepein luchtdicht.

Tip

Vervang je het rauwe eiwit door de marsepein liever? Maak de marsepein dan met 1,5 eetlepel water.

KOKEN EN BAKKEN MET KINDEREN

Kunnen jouw kinderen al meehelpen in de keuken? Tuurlijk. Of ze nu een eitje pellen, de pasta afwegen, koekjes bakken of zelfstandig een driegangendiner koken: meehelpen kan altijd! Vaak vinden kinderen het hartstikke leuk om mee te mogen helpen, al zijn ze nog zo klein. Koken en bakken met kinderen is leuk, leerzaam en het maakt het makkelijk om verschillende ingrediënten te leren kennen (en ze ook vast te proeven tijdens het koken).

Kies een leuk recept!

De KinderKookShop

Benieuwd naar het verhaal achter De KinderKookShop? Lees het hier!

Over mij