Kooktijd
12 uur koelkast + 30 minutenMarsepein
Marsepein is heel makkelijk te maken! Verzin je eigen kleuren en maak de mooiste figuren. Ook fijn: marsepein is zeer vergevingsgezind! Lukt het even niet? Je rolt er zo weer een balletje van en kunt voor de volgende poging gaan! Heel leuk om dit recept zelf met kinderen te maken! Kijk ook eens bij onze andere Sinterklaasrecepten voor kinderen.
Voor
400 gNiveau
MakkelijkRecept
- Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot een glad mengsel.
- Verdeel de marsepein in porties om te kleuren. Voeg bij iedere portie wat kleurstof toe en kneed goed door.
- Bewaar de losse porties marsepein in plastic folie in de koelkast. Laat minstens 12 uur liggen voor je het verder verwerkt.
- Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad en vorm tot wat je wilt! Met een deegroller, een mesje en een cocktailprikker kom je al een heel eind. Met leuke uitstekers maken ook de allerkleinsten al een leuk figuurtje! Als je verschillende stukjes marsepein aan elkaar wilt bevestigen, kun je dit doen door wat water ertussen te kwasten. Bewaar de marsepein luchtdicht.
Tip
Vervang je het rauwe eiwit door de marsepein liever? Maak de marsepein dan met 1,5 eetlepel water.